Profielen en buizen walsen

Walsen van buizen en kokers

Buizen walsen is een metaalbewerkingstechniek die wordt gebruikt om buizen of pijpen te vormen met behulp van een walsproces. Tijdens dit proces worden de buizen in de gewenste vorm en grootte gebogen. 

Het walsen van buizen of kokers wordt vaak toegepast wanneer er een grote radius gewenst is. Voorbeelden daarvan zijn hekwerken of leuningen van trappen. Voor het buigen van buizen en kokers met een kleinere radius gebruiken we meestal onze doornbuigmachines.

 

De expert in profielwalsen

Met meer dan 100 jaar ervaring in buizen buigen en walsen, weten wij precies wat er nodig is om de beste kwaliteit te leveren. Eén van de specialiteiten van Giezen Tube & Profile Bending is profielwalsen. Onze CNC-profielwalsen kunnen buizen en pijpen walsen, maar ook profielen walsen vanaf Ø 6 mm t/m 139,7 mm. Daarnaast kunnen onze profielwalsen ook vierkante en rechthoekige kokers, hoekprofielen, massieve assen, UNP-, HEA en IPE profielen en plat- en ellipsovale buizen bewerken. 

Met onze profielwalsen kunnen we bijna alle voorkomende ferro- en non-ferro metalen bewerken. Denk hierbij aan staal walsen, maar ook roestvaststaal, aluminium, koper, messing, cunifer en titanium. 

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Toepassingen gewalste onderdelen

U kunt bij Giezen Tube & Profile Bending ook terecht voor: 

Precieze controle en minimale vervorming

Door gebruik te maken van geavanceerde machines en technieken, kunnen buizen nauwkeurig en consistent worden gebogen volgens de gewenste specificaties. Het walsproces zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling over het materiaal, waardoor het risico op vervorming of scheuren wordt verminderd. Daarnaast is het relatief snel en efficiënt, wat resulteert in kortere doorlooptijden en lagere productiekosten.

Meer weten?

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen u graag. 

Waarom Giezen

Jarenlange ervaring

Al sinds 1892 zijn we gespecialiseerd in het buigen van buizen en profielen. 

Kwaliteit voorop

Kwaliteit vinden we belangrijk, dat voeren we door in alle aspecten van ons bedrijf. 

Deskundig advies

Buigen en walsen is onze specialiteit, wij kunnen u daarom voorzien van deskundig advies.

Snelle levering

Onze processen zijn geoptimaliseerd om een zo snel mogelijke levering te realiseren. 

Scroll naar boven