Buizen buigen

Buizen buigen vergt veel ervaring en expertise. Een mooie bocht is niet zomaar gemaakt. Elk materiaal heeft andere eigenschappen die van invloed zijn om goed te kunnen buigen. Het buigen van aluminium vergt bijvoorbeeld een andere expertise dan het buigen van staal. 

Bij Giezen Tube & Profile Bending weten we precies wat er nodig is om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Kennis van materiaalsoorten en een goede beheersing van het instellen van de machine zijn hierbij cruciaal. Wij kunnen buizen buigen vanaf  Ø 4 mm t/m Ø 114,3 mm, beschikken over een professioneel machinepark en hebben betrokken en professionele experts. Onze eindproducten worden gebruikt in veel sectoren, zoals de auto-industrie, bouwsector, meubelindustrie, machinebouw en infrastructuur. 

Vakmanschap

Elk materiaal en elke radius vereist specifieke kennis

Bij diverse producten is het erg belangrijk dat het metaal niet beschadigd raakt. Denk bijvoorbeeld aan trapleuningen, waar het visuele aspect een grote rol speelt. Wij hebben veel ervaring met dergelijke producten en houden bij de productie rekening met de gestelde eisen. Onze buigers gaan voor een mooie bocht en een strak eindproduct. 

Ook voor het buigen van  buizen en profielen met een kleine radius is vakmanschap en kennis vereist. Er zijn veel variabelen waarmee rekening moet worden gehouden, zoals dikte, oppervlak, randconditie en de chemische samenstelling van het materiaal. We hebben hiervoor de juiste kennis in huis en beschikken over een modern machinepark. 

Benieuwd naar onze producten? Bekijk dan eens onze productvoorbeelden! 

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Verschillende buigtechnieken

We passen verschillende buigtechnieken toe, afhankelijk van het specifieke project en de eisen van de klant. Onze engineers kunnen u adviseren over de beste aanpak voor uw project en u voorzien van alle benodigde informatie. 

Dankzij onze uitgebreide selectie buigmachines kunnen we buizen buigen in een breed scala aan diameters en radii. Of het nu gaat om een dunwandige of een dikwandige buis, of het materiaal ferro of non-ferro is, wij hebben de apparatuur en de expertise om uw project tot een succes te maken. 

Voordelen van buizen buigen

Het buigen van buizen vergroot de duurzaamheid en kracht van het eindproduct. Het buigen van buizen resulteert in een naadloos eindproduct zonder lasnaden of verbindingen. Hierdoor worden zwakke punten en potentiële lekkages geminimaliseerd. Daarnaast zijn gebogen buizen vaak lichter dan gelaste buizen omdat er geen extra materiaal nodig is voor lasnaden en ziet het er esthetisch aantrekkelijker uit. 

Betrokken experts

Onze experts zijn van begin tot eind betrokken bij het buigproces en het afronden van de projecten. De expertise van Giezen kan u een aanzienlijk voordeel opleveren in termen van doorlooptijd en besparingen op onnodig laswerk. Door het buigen van meerdere bochten in een buis, bijvoorbeeld, kunnen we de hoeveelheid laswerk verminderen en tegelijkertijd de efficiëntie verhogen. 

Meer dan 100 jaar ervaring in buizen buigen

Al sinds 1982 hebben wij ons ontwikkeld in de kunst van het buigen. Waar het buizen buigen vroeger veel spierkracht vereiste hebben buigmachines het werk tegenwoordig fysiek een stuk minder inspannend gemaakt. Desalniettemin komt er nog wel veel bij kijken. Denk aan het instellen van de machine voor de juiste radius en het juiste materiaal om een mooie bocht te maken. Die ervaring hebben wij in huis. Al onze werknemers worden dan ook intern opgeleid om deze ervaring in de praktijk op te doen. 

Neem contact op met onze experts

Wilt u advies over uw specifieke buigproject? Of heeft u vragen over een van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Met Giezen Tube & Profile Bending heeft u een partner die u kunt vertrouwen voor al uw buigprojecten. 

Waarom Giezen

Jarenlange ervaring

Al sinds 1892 zijn we gespecialiseerd in het buigen van buizen en profielen. 

Kwaliteit voorop

Kwaliteit vinden we belangrijk, dat voeren we door in alle aspecten van ons bedrijf. 

Deskundig advies

Buigen en walsen is onze specialiteit, wij kunnen u daarom voorzien van deskundig advies.

Snelle levering

Onze processen zijn geoptimaliseerd om een zo snel mogelijke levering te realiseren. 

Scroll naar boven