Buizen buigen

Bent u op zoek naar een oplossing voor de vervaardiging van gebogen buizen? Of wilt u uw buizen op een speciale manier gebogen hebben? Buizen buigen is onze expertise! 

Gebogen buizen komen voor in veel verschillende industrieën, denk hierbij aan de auto-industrie, machinebouw of de bouwsector. Maar ook bijvoorbeeld de meubelindustrie en infrastructuur. Bij Giezen Tube & Profile Bending helpen wij u graag bij het realiseren van buizen in verschillende maten, diameters en materialen. Wij buigen buizen met een diameter variërend van Ø 4 mm tot Ø 114,3. 

Het buigen van buizen vereist niet alleen ervaring en expertise, maar ook begrip van de eigenschappen van de verschillende materialen. Bij Giezen Tube & Profiel Bending begrijpen we dit proces als geen ander. Of het nu gaat om aluminium of staal, wij beschikken over de kennis en vaardigheden om de hoogste kwaliteit te leveren. 

Vakmanschap

Elk materiaal en elke radius vereist specifieke kennis

Voor het juiste eindproduct is kennis, ervaring en expertise nodig. Met meer dan 100 jaar ervaring in het buigen van buizen bezitten onze vakmensen de expertise die nodig is. Naast de benodigde vakkennis bezitten wij een professioneel en modern machinepark, waarmee wij voor ieder vraagstuk rondom buizen buigen een perfect eindproduct realiseren. 

Geen uitdaging is te groot, of het nu gaat om eenvoudige bochten, spiraalvormen, S-bochten of meerdere bochten in een buis. Wij garanderen kwaliteit waarbij weinig nabewerking nodig is. 

Benieuwd naar onze producten? Bekijk dan eens onze productvoorbeelden! 

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Onze werkwijze

Vraagstuk: In de meeste gevallen benaderen onze klanten ons met een specifiek vraagstuk. Ze weten dus vaak al wat ze nodig hebben en leveren bij ons de specificaties aan. En indien er nog vragen zijn, dan bieden wij advies over de beste aanpak en meest geschikte materialen voor het project.  

Offerte en inkoop: Na het doornemen van het vraagstuk, stellen wij een offerte op die alle aspecten van het project omvat. Nadat de klant akkoord gaat met de offerte, gaan wij over tot inkoop van de benodigde materialen. 

Productie en levering: De levertijd stemmen wij af met onze klanten, waarna onze ervaren vakmensen de productie starten. 

Dankzij onze uitgebreide selectie buigmachines kunnen we buizen buigen in een breed scala aan diameters en radii. Of het nu gaat om een dunwandige of een dikwandige buis, of het materiaal ferro of non-ferro is, wij hebben de apparatuur en de expertise om uw project tot een succes te maken. 

Voordelen van buizen buigen

  • Het buigen van buizen vergroot de duurzaamheid en kracht van het eindproduct
  • Het buigen van buizen resulteert in een naadloos eindproduct zonder lasnaden of verbindingen. Hierdoor worden zwakke punten en potentiële lekkages geminimaliseerd.
  • Gebogen buizen zijn vaak lichter dan gelaste buizen omdat er geen extra materiaal nodig is voor lasnaden en ziet het er esthetisch aantrekkelijker uit. 

Meer dan 100 jaar ervaring in buizen buigen

Al sinds 1982 hebben wij ervaring met het buigen van buizen. Waar het buizen buigen vroeger veel spierkracht vereiste hebben buigmachines het werk tegenwoordig fysiek een stuk minder inspannend gemaakt. Ondanks dat komt er nog wel veel bij kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bedienen van de machines voor de juiste radius en de kennis van het materiaal om een mooie bocht te maken. Die ervaring hebben wij in huis. Al onze werknemers worden dan ook intern opgeleid om deze ervaring in de praktijk op te doen. 

Neem contact op met onze experts

Wilt u advies over uw specifieke buigproject? Of heeft u vragen over een van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Met Giezen Tube & Profile Bending heeft u een partner die u kunt vertrouwen voor al uw buigprojecten. 

Waarom Giezen

Jarenlange ervaring

Al sinds 1892 zijn we gespecialiseerd in het buigen van buizen en profielen. 

Kwaliteit voorop

Kwaliteit vinden we belangrijk, dat voeren we door in alle aspecten van ons bedrijf. 

Deskundig advies

Buigen en walsen is onze specialiteit, wij kunnen u daarom voorzien van deskundig advies.

Snelle levering

Onze processen zijn geoptimaliseerd om een zo snel mogelijke levering te realiseren. 

Scroll naar boven