Profielwalsen

Profielwalsen bij Giezen Metaal

Giezen Tube & Profile Bending is een bedrijf in Veendam met meer dan honderd jaar ervaring in het koud buigen en walsen van buizen en profielen. Een van de specialiteiten onze specialiteiten is het profielwalsen met behulp van CNC-profielwalsen. Met deze techniek worden buizen en profielen van uiteenlopende materialen en afmetingen gewalst. Denk hierbij aan vierkante en rechthoekige kokers, hoekprofielen, massieve assen, UNP-, HEA- en IPE- profielen en plat- en ellips ovale buizen.

CNC profielwalsen

De CNC-profielwalsen van Giezen Tube & Profile Bending kunnen buizen en profielen walsen van Ø 6 mm t/m Ø 139,7 mm. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel ieder willekeurig product vervaardigen met behulp van profielwalsen. Toepassingen zijn bijvoorbeeld ringen, leidingen. torenspiralen, slakkenhuis-spiralen, verwarming- en koelspiralen, spiltrapleuningen, hekwerk en leuningwerk. 

Het profielwalsen is een bewerkingstechniek waarbij een buis of profiel in een profielwals wordt gelegd en vervolgens langs drie assen wordt bewogen. Hierdoor ontstaat er een buiging in de buis of het profiel. Dankzij het gebruik van CNC-profielwalsen kan het profielwalsen zeer nauwkeurig worden uitgevoerd en zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Zo kunnen er complexe vormen en bochten worden gerealiseerd die met andere bewerkingstechnieken niet mogelijk zijn. 

De profielwalsen zijn in staat om ieder willekeurig product te vervaardigen. Giezen Tube & Profile Bending in Veendam heeft al meer dan een eeuw ervaring in deze bewerkingstechniek en is de aangewezen partner om uw product te realiseren.

Materialen en toepassingen

Bij Giezen kunnen we vrijwel alle voorkomende ferro en non-ferro metalen bewerken: staal, roestvaststaal, aluminium, koper, messing, cunifer en titanium. Dankzij ons moderne machinepark kunnen we, naast profielwalsen, ook andere bewerkingen uitvoeren, zoals doornbuigen, buis plooien, spiralen vormen en trapleuningen vervaardigen van bijvoorbeeld RVS.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Giezen metaal

Giezen Tube & Profile Bending is de aangewezen partner voor het realiseren van uw product met behulp van het profielwalsen. Door jarenlange ervaring en het moderne machinepark kunnen wij vrijwel ieder gewenst product vervaardigen. Wij leveren onder andere voor de bouw, industrie en scheepsbouw.

Wilt u meer weten over onze diensten? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag. 

Scroll naar boven