CNC buigen als expertise

Een van de specialiteiten van Giezen Tube & Profile Bending in Veendam is het CNC buigen van uiteenlopende producten. CNC buizen buigen is een productietechniek waarbij metalen buizen of profielen met hoge precisie en consistentie worden gebogen. De buistraal en -hoek worden bepaald door de machine, waardoor het proces zeer nauwkeurig is en herhaalbare resultaten oplevert. CNC buis buigen is geschikt voor het buigen van verschillende soorten metalen, zoals staal, aluminium, koper en RVS

Naast het CNC buigen behoren buizen buigen, buisplooien, doornbuigen, RVS-buizen buigen en aluminium buigen tot de activiteiten die wij met de hoogste nauwkeurigheid uitvoeren.

 

Expertise

CNC buigen toepassen

Giezen Tube & Profile Bending beschikt over de volgende mogelijkheden voor het CNC buigen van buizen en profielen: 

  • Buigen van een breed scala aan buizen en profielen in bijna elke gewenste vorm met CNC-besturing als uitgangspunt (mogelijk gemaakt door CNC-doornbuigmachines en multi-radius vrijevorm buigmachine).
  • Buigen vanaf Ø 4 mm t/m Ø 114,3 mm.
  • Verwerken van massieve assen, vierkante en rechthoekige kokers, plat ovale en ellips ovale buis en andere profielen. 
  • Toepassen van CNC buigen op bijna alle ferro- en non-ferro metalen, waaronder staal, rvs, aluminium, koper, messing, titanium en cunifer.

Mogelijkheden van CNC buis buigen

CNC buigen biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele buigmethoden. Een van de belangrijkste voordelen is de precisie en herhaalbaarheid van het buigproces. Dit resulteert in een consistente kwaliteit van de gebogen onderdelen. Daarnaast biedt CNC buis buigen de mogelijkheid om complexe vormen en bochten te maken die met traditionele buigmethoden moeilijk of onmogelijk zijn. Onze machines zijn in staat om snel en efficiënt te werken, waardoor het mogelijk is om grote volumes van gebogen onderdelen te produceren. 

Om succesvol te zijn met CNC buigen is het van essentieel belang om de juiste materialen te kiezen. Sommige materialen zijn gemakkelijker te buigen dan andere, afhankelijk van hun eigenschappen en de gewenste vorm. De materialen waar wij mee werken zijn allemaal ductiel en vervormbaar, wat betekent dat ze makkelijk in verschillende vormen kunnen worden gebogen zonder te breken of te scheuren. 

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Giezen Tube & Profile Bending 

Al meer dan een eeuw maken wij onze waarde in CNC buigen waar voor onze klanten. Giezen Tube & Profile Bending is gespecialiseerd in het koud buigen en walsen van buizen en profielen. Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij helpen u graag.

Scroll naar boven