Specialist in pijp buigen

Giezen Tube & Profile Bending is onder meer gespecialiseerd in pijp buigen. Behalve met het buigen van pijpen houden we ons bezig met CNC buigen en walsen van buizen en profielen van staal, messing, koper, aluminium, rvs enzovoort. De producten worden toegepast in de scheepsbouw, meubelindustrie, automotive, constructies en leidingwerk. Wij kunnen pijp buigen maar ook mig- en tig lassen, ponsen, knippen en zagen.

Pijp buigen is een complexe techniek in de wereld van metaalbewerking. Giezen is een erkende specialist in het veld, met reputatie voor kwaliteit, precisie en innovatie.

Het proces van pijp buigen

Het buigen van buizen en pijpen omvat het vervormen van de buis rond een vast draaiende vorm of matrijs om de gewenste bocht of bochten te verkrijgen. Het proces begint met het bepalen van de specifieke buigparameters zoals buigradius, de buighoek en de locatie van de bocht op de buis. Onze buigmachines maken gebruik van kracht en druk om de buis rond de matrijs te buigen, waarbij de hoek en de radius van de bocht nauwkeurig wordt gecontroleerd om de gewenste vorm te bereiken. Het eindresultaat is een perfect gebogen buis, klaar voor gebruik in talloze toepassingen.

Buigen bij Giezen Tube & Profile Bending

Binnen ons bedrijf richten we ons op het koud buigen en walsen van buizen en profielen. Om dit soort werkzaamheden zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren maken we gebruik van een ultramodern machinepark, bestaande uit onder andere CNC buigmachines en profielwalsen. Wij hebben een rijke ervaring in pijpen buigen, ondersteund door de nieuwste technologieën en een team van ervaren professionals. Zowel rvs pijp buigen, stalen pijp buigen, koperen pijp buigen en aluminium pijp buigen. Het is mogelijk bij Giezen.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Giezen Tube & Profile Bending? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij helpen u graag.

Scroll naar boven