Aluminium buizen buigen

Aluminium buizen en profielen buigen

Buigen van aluminium behoort tot de specialisaties van Giezen Tube & Profile Bending. Door onze jarenlange ervaring met opdrachten vanuit verschillende sectoren zijn wij in staat deskundig advies te geven en een oplossing te bieden voor ieder vraagstuk op het gebied van aluminium buizen buigen. Bent u op zoek naar een buigexpert om uw aluminium buis, profiel of pijp te buigen? Dan bent u bij Giezen aan het juiste adres. De expert in buizen buigen

 

Giezen Tube & Profile Bending

De specialist in aluminium buizen buigen

Bij Giezen Tube & Profile Bending hebben we jarenlange ervaring in het koud buigen en walsen van buizen en profielen. Sinds 1892 zijn wij de betrouwbare partner voor al uw buizen-buigopdrachten. Het buigen van aluminium is één van onze specialiteiten. Heeft u een uitdagend vraagstuk wat betreft het buigen van aluminium? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u bij het vinden van een passende oplossing.

Bekijk ook ons eerdere werk bij onze productvoorbeelden

Hoe wij aluminium buizen buigen

Het buigen van aluminium moet op een professionele wijze gebeuren. Bij Giezen Tube & Bending beschikken we over een groot machinepark waar we aluminium materialen kunnen buigen tot de door u gewenste vorm. Het machinepark bestaat onder andere uit CNC doornbuigmachines en multi-radius vrijevorm buigmachine. Met behulp van deze moderne machine zijn wij in staat om het aluminium buigen in te zetten voor een breed scala aan producten. Aluminium buigen is geschikt voor vrijwel alle profielen en bijna elke gewenste vorm. Bij Giezen Tube & Profile Bending kunnen wij aluminium buizen buigen vanaf Ø 4 mm tot en met Ø 114,3 mm.

Aluminium profielen buigen

Net als bij aluminium buizen buigen worden aluminium profielen in specifieke vormen en hoeken gebogen. Deze profielen kunnen variëren van U-vormen, T-vormen, L-vormen of complexere profielen. 

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Toepassingen aluminium buizen

Wij buigen aluminium buizen voor verschillende industrieën, omdat het een lichtgewicht, corrosiebestendig en sterk materiaal is. Enkele van de belangrijkste industrieën waar gebogen aluminium buizen worden gebruikt zijn: 

Landbouw

In de landbouw worden aluminium buizen gebruikt voor de constructie van kassen, irrigatiesystemen en ondersteuningsstructuren voor gewassen. Ze bieden een lichtgewicht en duurzame oplossing die bestand is tegen de elementen en corrosie door meststoffen en chemicaliën. 

Machinebouw

Aluminium buizen worden in de machinebouw gebruikt voor de productie van verschillende soorten machines en apparatuur zoals robotarmen, hydraulische systemen en transportbanden. Ze bieden gewichtsbesparing en goede thermische en elektrische geleidbaarheid.

Scheepvaart/offshore

In de scheepvaart en offshore-industrie worden aluminium buizen gebruikt voor constructies zoals relingssystemen, loopbruggen, ladder- en toegangssystemen, en koelsystemen. Ze zijn bestand tegen corrosie veroorzaakt door zeewater en bieden een lichtgewicht alternatief voor staal. 

Winkelinrichting

In winkelinrichting worden aluminium buizen toegepast voor het maken van winkelrekken, display-units, kledingrekken en verlichtingssystemen. Ze zijn gemakkelijk te bewerken en bieden een moderne, esthetische uitstraling.

Meubelindustrie

Aluminium buizen worden gebruikt in de meubelindustrie voor het maken van frames voor stoelen, tafels, bedden en andere meubels. Ze zijn lichtgewicht, duurzaam en geven een strak en modern uiterlijk aan het meubilair.

Huishoudelijke apparaten

In huishoudelijke apparaten worden aluminium buizen gebruikt voor onderdelen zoals koelkasten, airconditioners, wasmachines en drogers. Ze dragen bij aan de warmteafvoer, lichtgewicht constructie en verbeterde energie-efficiëntie van de apparaten.

Aluminium laten buigen bij Giezen

We zetten ons in voor een betrouwbare en professionele bijdrage aan het vervaardigen en het ontwerpen van uw aluminium producten. Heeft u aluminium materialen die gebogen moeten worden? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het buizen buigen? Wij helpen u graag verder. Neemt u contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Scroll naar boven