Buis plooien

Specialist in buis plooien

Het plooien van buizen is een specialistische werkzaamheid. Het stelt ons in staat om buizen en profielen in specifieke vormen en formaten te buigen, wat cruciaal is in verschillende industrieën. Giezen Tube & Profile Bending is uw partner bij uitstek als het gaat om het plooien van een buis. Daarnaast verzorgen wij ook onder andere doornbuigen, leidingwerk, spiralen en RVS trapleuningen.

Sinds 1892

Kennis en ervaring

Het plooien van een buis is een aparte techniek binnen de metaalbewerking. Het vereist veel kennis en ervaring om een buis te plooien. Giezen heeft de noodzakelijke ervaring en kennis om buizen te plooien en beschikt over de faciliteiten om vierkante, rechthoekige en ronde buizen te plooien, evenals open en gesloten kokers en profielen. De bewerkingen kunnen zowel in 2D als in 3D plaatsvinden. Ook kan het plooien van buizen worden uitgevoerd in diverse materialen, zoals RVS, staal en koper.

Het proces van het buis plooien

Bij buizen plooien zijn factoren als het materiaal, de diameter en de wanddikte van de buis essentieel om rekening mee te houden. De buis wordt voorzichtig door de machine geduwd, waarbij geleidelijk druk wordt uitgeoefend om de buis te buigen. Dit proces vereist een nauwkeurige controle van de snelheid en de druk om te zorgen voor een gelijkmatige en nauwkeurige bocht.

Bij Giezen Tube & Profile Bending gebruiken we geavanceerde CNC-technologie om het proces te controleren en ervoor te zorgen dat elke bocht perfect is. Dit betekent dat we in staat zijn om consistent hoge kwaliteit te leveren, ongeacht de complexiteit van het project.

Giezen Tube & Profile Bending

Giezen heeft al meer dan honderd jaar - sinds 1892 - als kernactiviteit het koud buigen en walsen van buizen en profielen. Hiervoor beschikt Giezen Tube & Profile Bending over een modern machinepark. Hieronder vallen bijvoorbeeld CNC-buigmachines en profielwalsen. Wij kunnen hiermee een breed scala aan buizen en profielen van ferro- en non-ferro metalen verwerken (waaronder aluminium buis plooien).

Wilt u meer weten of heeft u een specifiek vraagstuk voor ons? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Scroll naar boven