Een perfecte koelspiraal

Koelspiralen zijn een onmisbaar onderdeel in de industriële koeltechniek. De spiraalvormige buizen worden gebruikt om warmte af te voeren uit koelvloeistoffen, gassen en andere materialen. Omdat elk industrieel proces uniek is, is precisie en, in sommige gevallen, maatwerk vereist. Bij Giezen Tube & Profile Bending begrijpen we dat en leveren we niets minder dan kwaliteit wanneer het aankomt op het buigen van buizen en profielen. Wanneer u op zoek bent naar een koelspiraal, bent u bij ons aan het juiste adres. 

Industrieën

 U vindt onze koelspiralen in diverse marktsectoren zoals de transport-, energie- en constructiesector. Wij beschikken over een machinepark dat geheel geautomatiseerd een koelspiraal voor u vervaardigt. Onze medewerkers beschikken over de juiste vakkennis om met gebruik van onze machines tot het gewenste en kwalitatief hoogwaardige eindproduct te komen. Ze staan voor u klaar om u van dienst te zijn bij het vervaardigen van de koelspiraal.

Koelspiraal laten maken

Heeft u een gecompliceerde koelspiraal voor uw product nodig, maar beschikt u niet over een juiste tekening? Wij kunnen in samenwerking met u een ontwerp maken voor een koelspiraal en u tevens adviseren over het toe te passen materiaal voor de koelspiraal. 

Maatwerk koelspiralen moeten voldoen aan specifieke eisen van het productieproces. Bij het maken van maatwerk koelspiralen wordt rekening gehouden met de gewenste afmetingen, het materiaal en de vorm van de spiraal. Dit maakt het mogelijk om koelspiralen te produceren die optimaal aansluiten bij de toepassing en zorgen voor een efficiënte warmteoverdracht. 

Koper en RVS koelspiraal

Koelspiralen moeten van een goed warmtegeleidend materiaal gemaakt zijn. Daarom worden koper en RVS veel gebruikt voor het vervaardigen van verwarmings- en koelspiralen. De keuze tussen RVS en koper hangt af van de specifieke toepassing en de eisen die gesteld worden aan de koelspiraal. 

RVS koelspiraal:

RVS heeft als voordeel dat het bestand is tegen corrosie, waardoor het geschikt is voor toepassingen in agressieve omgevingen. Het materiaal heeft een goede weerstand tegen hoge temperaturen en is relatief sterk. 

Koper koelspiraal:

Koper heeft een goede warmtegeleiding en is daardoor geschikt voor toepassingen waarbij een hoge efficiëntie van warmteoverdracht vereist is. Het materiaal is relatief goedkoop en gemakkelijk te bewerken, waardoor het een populaire keuze is bij het maken van koelspiralen.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

De expert in buigen en walsen

Al meer dan een eeuw zijn wij dé expert op het gebied van metaal buigen en walsen. Wij hebben de juiste kennis in huis en beschikken over een modern machinepark waarmee wij voor u de perfecte koelspiraal kunnen vervaardigen. Daarnaast kunnen wij de meeste ferro- en non ferro metalen CNC buigen en walsen. Koelspiraal kopen? Vraag naar de mogelijkheden, neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan. We helpen u graag.

Scroll naar boven