Buizen buigen

Buizen buigen door Giezen Tube & Profile Bending

Buizen buigen vergt veel ervaring en expertise. Een mooie bocht is niet zomaar gemaakt. Elk materiaal heeft andere eigenschappen die van invloed zijn om goed te kunnen buigen. Het buigen van aluminium vergt bijvoorbeeld een andere expertise dan het buigen van staal.

Bij Giezen Tube & Profile Bending weten we precies wat er nodig is om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Kennis van de materiaalsoorten en een goede beheersing van het instellen van de machines zijn hierbij cruciaal. Wij kunnen buizen buigen vanaf Ø 4 mm tot en met Ø 114,3 mm

Vakmanschap

Elk materiaal en elke radius vereist specifieke kennis

Bij diverse producten is het erg belangrijk dat het metaal niet beschadigd raakt. Denk bijvoorbeeld aan trapleuningen, waar het visuele aspect een grote rol speelt. Wij hebben veel ervaring met dergelijke producten en houden bij de productie rekening met de gestelde eisen. Onze buigers gaan voor een mooie bocht en een strak eindproduct.

Ook voor het buigen van stalen buizen en profielen met een kleine radius is vakmanschap en kennis vereist. Er zijn veel variabelen waarmee rekening moet worden gehouden, zoals dikte, oppervlak, randconditie en de chemische samenstelling van het materiaal. We hebben hiervoor de juiste kennis in huis en beschikken over een modern machinepark. 

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Meer dan 100 jaar ervaring in buizen buigen

Al sinds 1892 hebben wij ons ontwikkeld in de kunst van het buigen. Waar het buizen buigen vroeger veel spierkracht vereiste hebben buigmachines het werk tegenwoordig fysiek een stuk minder inspannend gemaakt. Desalniettemin komt er nog wel veel bij kijken. Denk aan het instellen van de machine voor de juiste radius en het juiste materiaal om een mooie bocht te maken. Die ervaring hebben wij in huis en nieuwe werknemers worden dan ook intern opgeleid om deze ervaring in praktijk op te doen. 

Scroll naar boven