Buizen buigen

Buizen buigen vergt veel ervaring en expertise. Een mooie bocht is niet zomaar gemaakt. Elk materiaal heeft andere eigenschappen die van invloed zijn om goed te kunnen buigen. Het buigen van aluminium vergt bijvoorbeeld een andere expertise dan het buigen van staal. 

Bij Giezen Tube & Profile Bending weten we precies wat er nodig is om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Kennis van materiaalsoorten en een goede beheersing van het instellen van de machine zijn hierbij cruciaal. Wij kunnen buizen buigen vanaf  Ø 4 mm t/m Ø 114,3 mm.

Vakmanschap

Elk materiaal en elke radius vereist specifieke kennis

Bij diverse producten is het erg belangrijk dat het metaal niet beschadigd raakt. Denk bijvoorbeeld aan trapleuningen, waar het visuele aspect een grote rol speelt. Wij hebben veel ervaring met dergelijke producten en houden bij de productie rekening met de gestelde eisen. Onze buigers gaan voor een mooie bocht en een strak eindproduct. 

Ook voor het buigen van  buizen en profielen met een kleine radius is vakmanschap en kennis vereist. Er zijn veel variabelen waarmee rekening moet worden gehouden, zoals dikte, oppervlak, randconditie en de chemische samenstelling van het materiaal. We hebben hiervoor de juiste kennis in huis en beschikken over een modern machinepark. 

Materialen

Buizen buigen en walsen is een kunst op zich en vraagt om veel ervaring en deskundigheid. Een perfecte komt niet zomaar tot stand. Elk materiaal heeft unieke eigenschappen die invloed hebben op het buigproces. Het buigen van aluminium vereist bijvoorbeeld een heel andere expertise dan het buigen van staal. Bij Giezen Tube & Profile Bending hebben we de benodigde kennis van wat er nodig is om topkwaliteit te leveren. Kennis van materiaalsoorten en het nauwkeurig instellen van machines zijn hierbij cruciaal. 

Bij Giezen kunnen we verschillende soorten materialen en buizen buigen. U kunt hierbij denken aan:

Staal:

Staal is een van de meest gebruikte materialen in de metaalindustrie vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Toepassingen in de bouw, machinebouw en infrastructuur.

Roestvaststaal (RVS):

Roestvaststaal is een populaire keuze vanwege corrosiebestendigheid en hygiënische eigenschappen. Toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie, chemische industrie en voor sanitair.

Aluminium:

Aluminium is licht, sterk en corrosiebestendig. Toepassingen in de lucht- en ruimtevaartindustrie, transport en verpakkingsindustrie.

Koper:

Koper wordt vaak gebruikt in de elektriciteit industrie vanwege zijn uitstekende geleidende eigenschappen. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor kunstwerken en architectonische elementen.

Messing:

Messing is een legering van koper en zink en wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals in de bouw en meubelindustrie.

Naast buigen houden wij ons ons ook bezig met doornbuigen, CNC buigen en het walsen van buizen, pijpen en profielen. Ook hierbij kunnen wij bovenstaande materialen verwerken.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Verschillende buigtechnieken

We passen verschillende buigtechnieken toe, afhankelijk van het specifieke project en de eisen van de klant. Onze engineers kunnen u adviseren over de beste aanpak voor uw project en u voorzien van alle benodigde informatie. 

Dankzij onze uitgebreide selectie buigmachines kunnen we buizen buigen in een breed scala aan diameters en radii. Of het nu gaat om een dunwandige of een dikwandige buis, of het materiaal ferro of non-ferro is, wij hebben de apparatuur en de expertise om uw project tot een succes te maken. 

Betrokken experts

Onze experts zijn van begin tot eind betrokken bij het buigproces en het afronden van de projecten. De expertise van Giezen kan u een aanzienlijk voordeel opleveren in termen van doorlooptijd en besparingen op onnodig laswerk. Door het buigen van meerdere bochten in een buis, bijvoorbeeld, kunnen we de hoeveelheid laswerk verminderen en tegelijkertijd de efficiëntie verhogen. 

Meer dan 100 jaar ervaring in buizen buigen

Al sinds 1982 hebben wij ons ontwikkeld in de kust van het buigen. Waar het buizen buigen vroeger veel spierkracht vereiste hebben buigmachines het werk tegenwoordig fysiek een stuk minder inspannend gemaakt. Desalniettemin komt er nog wel veel bij kijken. Denk aan het instellen van de machine voor de juiste radius en het juiste materiaal om een mooie bocht te maken. Die ervaring hebben wij in huis en nieuwe werknemers worden dan ook intern opgeleid om deze ervaring in praktijk op te doen. 

Neem contact op met onze experts

Wilt u advies over uw specifieke buigproject? Of heeft u vragen over een van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Met Giezen Tube & Profile Bending heeft u een partner die u kunt vertrouwen voor al uw buigprojecten. 

Scroll naar boven